Jazz in ‘t Web 24 Juni 2023

Toegegeven, Jazz in ’t Web is niet het eerste (of grootste) jazzfestival in 010. Maar wel het laagdrempeligste, verrassendste en gezelligste. Voorjaar 2023 maken we de programmering bekend. Maar wacht niet te lang met het kopen van uw kaarten. Want we beloven vijf mooie namen uit het Nederlandse jazz-circuit: West Coast Bigband, ArtVark, Daan Kluwer Kwartet, Kenturah’s Kitchen en RED!
En dat dus gewoon in Bleiswijk/Lansingerland/010!

Jazz in ’t Web wordt 24 juni geopend door de West Coast Big Band. Dit gezelschap werd al een aantal maal uitgeroepen tot beste bigband van Nederland, en treedt met enige regelmaat op in de regio. In 2018 speelde de West Coast Big Band al in Theater ’t Web, destijds met een swingende soulshow. Tijdens Jazz in ’t Web spelen de 19 muzikanten vooral het moderne bigband-repertoire.

Kenturah’s Kitchen speelt avontuurlijke hedendaagse jazz, met invloeden uit onder meer de rock, klassieke en afrocubaanse muziek. Het trio speelt voornamelijk eigen werk van pianist Ed Baatsen, maar ook bewerkingen van pophits. Kenturah’s Kitchen is vooral herkenbaar aan de zeer dynamische manier van spelen met verrassende wendingen, van stevige groove naar verstilde interactie.

‘Jonge honden’, zo mag je het kwartet rond Daan Kluwer gerust noemen. Kluwer is een veelgevraagd sideman én is actief in grote ensembles als Jong Metropole en het Nationaal Jeugd Jazz Orkest. Met zijn kwartet zoekt Daan de grenzen op van zowel zijn eigen composities als zijn favoriete jazz standards. Dat levert een uniek geheel op, waarin gedurfde improvisaties en dynamisch samenspel voorop staan.

Artvark is een grote naam in de jazzwereld. Het kwartet treedt geregeld op grote Nederlandse jazzpodia op als LantarenVenster in Rotterdam en Bimhuis Amsterdam. Ook stond het ensemble op internationale jazzfestivals als North Sea Jazz, Caïro Jazz Festival en Jazz Bruges. Artvark bestaat uit Rolf Delfos (altsax), Bart Wirtz (altsax), Mete Erker (tenorsax) en Peter Broekhuizen (baritonsax). Zij timmeren aan de weg met bijzondere samenwerkingen, maar in’ t Web speelt het kwartet in de oervorm: puur met vier saxen.

Ellister van der Molen is een bekende naam in Lansingerland: de trompettiste begeleidt het Lansinger Jazz Combo. Samen met saxofonist Gideon Tazelaar, organist Bob Wijnen en drummer Wouter Kühne vormt ze RED! De debuut-cd Ahooo! kreeg lovende kritieken van onder meer jazzglossy Jazzism. Hans Dulfer schreef: “Jesus Christ, that is a good sound!…Ready to release on Blue Note.”

Speelschema

15:00: West Coast Bigband
16:45: ArtVark
18:15: Daan Kluwer Kwartet
19:45: Kenturah’s Kitchen
21:15: RED!

Nachtegaallaan 4
2665 EH Bleiswijk

Klik hier voor tickets.